Zapisnik sa sastanka predstavnika klubova regije Istok

U četvrtak 29.05.2014. održan je sastanak predstavnika klubova iz regije istok, a vezano za natjecanje u III. Hrvatskoj vaterpolo ligi, te o ostalim temama. Na sastanku su bili predstavnici VK Đakovo, VK Marsonia i VK Mursa, dok su se predstavnici VK Vinkovci i VK Osijek ispričali.

Dnevni red:

  1. III Hrvatska vaterpolo liga, regija istok
  2. Kandidati za suđenje
  3. Pokretanje lige za mlađe kategorije

 

  1. III Hrvatska vaterpolo liga

I ove sezone, kao i prethodne će regija istok imati četiri kluba u natjecanju.

Na prijedlog Marsonie, dogovoreno je da se prvo kolo odigra u Brodu umjesto u Đakovo što je i privaćeno, tako da je dogovren i redosljed domaćinstava.

-          19.07. Slavonski Brod

-          26.07. Osijek

-          16.08. Đakovo

-          30.08. Vinkovci

Također je došlo do zamjene utakmice u Đakovu i Vinkovcima, naime dogovoreno je da se utakmica između VK Murse i VK Marsonie prebaci u Vinkovce, a utakmica između VK Đakovo i VK Mursa u Đakovo, kako bi svaki klub domaćin imao po dvije domaće utakmice pred svojom publikom.

Dogovor između klubova je da se ove sezone ne organiziraju večere nakon odigranih utakmica radi smanjenja troškova. Također je dogovoreno i da se utakmice mogu organizirati i u prijepodnevnim satima, ali da bi to onda trebala biti nedjelja, a ne subota, pošto ima igrača koji su u radnom odnosu i rade subotom.

Kako se gleda da troškovi utakmica budu podjednaki svima, postavilo se pitanje šta u slučaju ako suci dođu sa dva auta kao prošle godine u Slavonski Brod, što je automatski i povečalo troškove Marsoniji.

U razgovoru sa gosp. Jambrovićem, rečeno je da se tako nešto ne može dogoditi i da ako se i desi da suci dođu sa dva auta, klubovi neće biti dužni platiti troškove za dva auta, nego samo za jedan, a za što će se on osobno pobrinuti i to naglasiti sucima i delegatima.

I ove sezone, regija istok neće slati predstavnika na završni turnir, iako je još jedno vrijeme ostavljena mogućnost VK Mursi da se izjasni želi li ići na završni turnir u slučaju osvajanja prvog mjesta, pošto su jedini zainteresirani za odlazak ukoliko bude mogućnosti.

 

  1. Kandidati za suđenje

Prijedlog je da se ove godine ponovo organizira polaganje za suce u našoj regiji. VK Mursa za sada ima tri kandidata iz Osijeka, a još treba skupiti kojeg kandidata iz Đakova, Vinkovaca i Broda. Dogovor je da se neće tražiti kandidati dok se ne sazna imaju li kandidati kakva davanja vezano za polaganje i ako da koliko.

Gosp. Jambrović je rekao da kandidati nemaju nikakva davanja prema savezu niti sudačkoj organizaciji, ali bi trebalo jedino pokriti troškove dolaska iz Zagreba na polaganje. Također je rekao da bi bilo dobro obaviti testiranje i polaganje prije početka treće lige, jer je nemoguće da odma isti i sude neko službeno natjecanje, ali da su za to idealne utakmice mlađih kategorija. Jedino ćemo još, kada se bude znao broj sudionika, dogovoriti za literaturu koja je potrebna kandidatima za polaganje teoretskog dijela. Trebalo bi javiti broj kandidata do kraja idućeg tjedna.

Prijedlog je da se, što se tiće pokrivanja troškova, isti podijele između klubova koji imaju kandidate u svojim gradovima, što bi svima zajedno olakšalo financiranje istog, a što se tiće samog polaganja, da se odradi već krajem šestog ili početkom sedmog mjeseca, kada budu utakmice mlađih kategorija ili se može dogovoriti neka prijateljska utakmica seniora između klubova sudionika III lige.

 

  1. Pokretanje lige za mlađe kategorije

Ove sezone, želja svih klubova je pokretanje po prvi puta lige za mlađe kategorije na području Slavonije.

Prvo se stavilo na papir koliko bi bilo ekipa. Od onih koji su odma potvrdili sudjelovanje su VK Marsonia, VK Đakovo, VK Mursa I i VK Mursa II (djevojke). Ekipe iz VK Osijek i VK Vinkovci trebaju do kraja idućeg tjedna potvrditi svoje sudjelovanje, kako bi se znao konačan broj sudionika, te kako bi se mogao napraviti raspored igranja.

Dogovoreno je da će ekipe biti 2001 godište i mlađi (s tim da svi osim ekipa iz Osijeka mogu koristiti i starije igrače).

Liga bi se igrala svako sa svakim, dvokružno. Svaki vikend po jedno kolo, ukoliko se ukaže potreba i preko tjedna pošto nema škole pa su djeca slobodna. Jedino je molba VK Murse da njihova druga ekipa svoje utakmice igra u osmom mjesecu i eventualno prva dva kola, što je i prihvaćeno. Također za svaku utakmicu bi se vodio i zapisnik, koji bi se onda svaki vikend unosili u kompjuter te bi se vodila tablica, lista strijelaca…, a što bi klubovi objavljivali na svojim stranicama. Nije isključena mogućnost i da se otvori zajednička FB stranica samo za tu prigodu.

Igralo bi se sa loptama 4 women. Sudili bi suci kandidati koji bi se prijavili za polaganje i dogovoreno je da npr. ako se igra u Đakovu, sudi kandidat iz Đakova i da klub domaćin plati za suđenje 50,00 kn.

Primjer 1 kola:

-          VK Mursa I – VK Vinkovci u Osijeku

-          VK Marsonia – VK Osijek u Slavonskom Brodu

-          VK Đakovo – VK Mursa II u Đakovu

Prijedlog je klubova da se sa djecom ne odigravaju utakmice u Vinkovcima na jezeru, nego bi Vinkovci trebali svoje utakmice odigrati sve u gostima, što bi oni trebali isto potvrditi.

Nakon svih odigranih utakmica, okupili bi sve ekipe na jednom mjestu, gdje bi se odgirale revijalne utakmice ili neki vid završnice (što ćemo još u hodu dogovoriti), a svi klubovi bi sudjelovali financijiski (umjesto gore navedenih večera) i kupili medalje i pehar, te ih na kraju podijelili.

Liga bi krenula 28.06. 1 kolo, a završila 31.08. ili 06.09. ovisno o vremesnkim prilikama tokom ljeta, ako bude propuštanja kola.

Zadatak svih sudionika je da se do početka daju prijedlozi za naziv lige i maskotu.

Na kraju je još dogovoreno da bi se natjecanja trebala nastaviti i tokom cijele godine, naravno u nekom drugom obliku, ali o tome će biti riječi na sastanku na kraju, kada ćemo vidjeti koliko je bilo uspjeha u ovoj prvoj sezoni za mlađe kategorije.

U Đakovu, 29.05.2014.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes